Naslovna / BiH / U pripremi skora izgradnja vodovoda prema Goricama, Grbavici, Donjem Rahiću i Rašljanima

U pripremi skora izgradnja vodovoda prema Goricama, Grbavici, Donjem Rahiću i Rašljanima

U ovom periodu u toku je priprema gradnje nekoliko vodovodnih pravaca prema ruralnim naseljima u Brčko distriktu: Goricama, Grbavici, Donjem Rahiću i Rašljanima. Nakon provedenih tendera gradnja pomenutih vodovodnih pravaca trebala bi započeti krajem ove ili početkom naredne godine.

Šef Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Majazudin Vehabović kazao je da je Odjel već sačinio projektnu dokumentaciju koja je poslana na reviziju i za koju se očekuje pozitivno mišljenje kako bi započela gradnja vodovoda prema Goricama krajem ove ili početkom naredne godine. Dužina vodovodne mreže prema Goricama je oko 4.500 metara, a vrijednost radova u ovom trenutku je oko 500.000 KM. Rok za gradnju kraka ovog vodovoda je nešto manje od godinu dana.

Vehabović je kazao da je pitanje dana kada će izvođači radova biti uvedeni u posao izgradnje vodovoda i u Mjesnoj zajednici Grbavica.Izvođač radova je izabran, dužina je oko 1.300 metara, a vrijednost radova je oko 260.000 KM.

Pored pomenutih krakova vodovoda u ruralnom dijelu Brčko distrikta, u planu je produžetak vodovodne mreže prema Centru za upravljanju otpadom u Kladju, u dužini oko četiri kilimetra, a planirana vrijednost je oko 500.000 KM.

„Ovaj put smo dobili i dadatna sredstva za produženje vodovodne mreže prema Mjesnoj zajednici Donji Rahić i mislim da će najveći dio ove mjesne zajednice dobiti novi vodovod”, napomenuo je Vehabović.

Vehabović je još kazao da su prije oko dvije godine započele aktivnosti na gradnji vodovoda do najjužnije brčanske Mjesne zajednice Rašljani u dužini od oko 5.500 metara i dodao da će i mještani Rašljana na ovaj način po prvi puta dobiti uredno i kontinuirano vodosnabdijevanje. Predračunska vrijednost vodovoda do Rašljana je oko 1,5 miliona KM, a projekat se nalazi u fazi dobijanja odobrenja za građenje i raspisivanju javnog poziva za izvođača radova.

„Ukoliko se ništa nepredviđeno ne desi u toku iduće godine mještani Rašljana dobiće urednu vodoopskrbu“, zaključio je Vehabović.

/radio Brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Sad je jasno – Ovo je razlika između SELJAKA i SELJAČINE

Poznati hrvatski vozač relija Juraj Šebalj na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio je fotografiju koja, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)