Naslovna / Posavina / U Boderištu obilježena 30. obljetnica stradanja civila i branitelja HVO-a
Foto; Boderište, Facebook

U Boderištu obilježena 30. obljetnica stradanja civila i branitelja HVO-a

U organizaciji Udruga Obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalijh u Domovinskom ratu Ravne Brčko, danas je u Boderištu svetom misom, opijelo i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljim obilježena 30. obljetnica stradanja vojnika Hrvatskog vijeća obrane i civila iz ovog mjesta.

Ivo Anđelović, presjednik Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Ravne Brčko kaže da se na današnji dan sjeća svih branitelja koji su svoje živote dali u proteklom ratu za slobodu i mir hrvatskog naroda.

“Mi se uistinu sa tugom sjećamo 8. marta 1993. godine kada je neprijatelj probio linije odbrane i došao u samo središte sela” rekao je Ivo Filipović, potpresjednik Skupštine Brčko distrikta, te podsjetio na važnost očuvanja položaja koje su branili pripadnici HVO-a.

Prema njegovim riječima danas je prilika da se pošalje snažna poruka da se rat više nikad ne ponovi nikome, jer rat ne donosi ništa dobro, te da je bolje 1000 dana razgovarati, nego jedan dan ratovati.

Vijence su na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Boderištu osim predstavnika hrvatskog naroda i udruga proisteklih iz proteklog rata položili predstavnici Hrvata u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta, predstavnici koordinacije boračkih udruženja Armije Republike BiH Brčko distrikta, te izaslanstva iz  nekoliko županija u BiH i Hrvatskoj kao i veleposlavnstva Republike Hrvatske u BiH.

/Radio Brčko/

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)