Naslovna / Vijesti / Susret generacije

Susret generacije

Vrijeme godišnjih odmora je za mnoge od nas  ciljani obilazak rodnog kraja, rekli bi na malo duže vrijeme  bar 15 dana među svojima, među mještanima sela  i okolnih mjesta, među ljudima koje poznaješ.  

 To je period raznih proslava, rođendani, odlazak u mirovinu, susreti generacija a ono što je u zadnjih par godina postalo atrakcija fešte po sokacima “Sokak fest” koje organiziraju samo krepšićani.

 Ovaj uredak posvećujem generaciji (1963) koja je napunivši 60 godina odlučila  bar nakratko se sresti u rodnom Krepšiću. Kroz susret međusobno razmijeniti mišljenja i iskustva te probuditi sjećanja na one školske dane i vrijeme provedeno zajedno. Sve kao da je jučer bilo,a toliko je godina prošlo.

Razasuti po cijeloj Evropi rado smo svratili u rodni kraj neki samo nakratko upravo za ovu prigodu, priča mi jedan od prisutnih; Iskreno bili smo uzbuđeni i sretni što smo se ponovno sreli. Priče i sjećanja nije nedostajalo. Mate i Ante su vodili brigu da sve mirrno proteče, svi smo donosili spontano u atmosferu pomalo humora. Nisu izostale i nogometne teme , a i kako bi bez toga. Naši nogometaši su se prisjetili svoje burne prošlosti.

Sve u svemu zabavno i vrijedno pamćenja, tako da su mnogi izjavili želju za ponovnim viđenjem. 

Ja ću samo dodati, niste puno ostarili ali nemojte čekati opet 60 godina, neka to bude bar svake pete.

Čestitam i živjeli!

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)