Naslovna / Nekategorizirano / Austrijanci ‘europski majstori odmaranja’, na ljetovanju ih je 2 milijuna

Austrijanci ‘europski majstori odmaranja’, na ljetovanju ih je 2 milijuna

Čak 68 posto Austrijanaca ovoga ljeta je već bilo ili je upravo na godišnjem odmoru, što je novi rekord, pokazalo je istraživanjeEurop Assistance Group. Lani ih je u isto vrijeme na ljetovanju bilo 57 posto. Većina na ljetni godišnji odlazi u kolovozu.

Rezultat istraživanja pokazuje da su Austrijanci „europski majstori odmaranja“, i da ove godine kada su mnogi Europljani zbog krize odustali od ljetovanja, oni pakiraju svoje kovčege više nego ikada prije.

Domaći turistički stručnjaci procjenjuju da je u ovom trenutku na ljetovanju oko dva milijuna Austrijanaca. Njih dvije trećine ljeto provodi na moru ili jezeru, dok svaki četvrti ostaje u Austriji i odlazi u planine, po čemu je Austrija također u europskom vrhu.

Najtraženije odredište za godišnji odmor ove godine su Grčka, Turska, Španjolska, Italija i Hrvatska, koja bilježi porast broja rezervacija iz Austrije.

Istraživanje austrijske Erste banke je pokazalo da Austrijanci, kada se radi o ljetnom godišnjem odmoru, ne štede. Svaki od njih prosječno za ljetovanje potroši 1.100 eura, što ukupno iznosi čak 4,3 milijarde eura.

Izvor: vecernji list

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)