Naslovna / Nekategorizirano / Uskoro nastavak pretrage na Goricama

Uskoro nastavak pretrage na Goricama

BRČKO, – Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Marko Jurišić izjavio je danas u Brčkom da bi uskoro trebala biti nastavljena iskopavanja na lokalitetu Gorica, gdje se sumnja da postoji još jedna masovna grobnica.

On nije mogao reći zašto su zaustavljena pretraživanja terena na toj lokaciji, uz obrazloženje da je za to nadležno državno Tužilaštvo, koje je i izdalo nalog o ekshumaciji.

Predsjednica Udruženja porodica nestalih, ubijenih i nasilno odvedenih Bošnjaka Brčko distrikta Zumreta Džaferović, rekla je da nema saznanja ko je obustavio radove na traženju masovne grobnice, ali da ima saznanja da područje koje je deminirano, nikada nije bilo ni minirano.

„Ne znam kome je to trebalo da se postupak traženja opterećuje dodatnim troškovima, kad u blizini nije ni bilo linije sukoba“, rekla je Džaferović, na regionalnom sastanku koji je u Brčkom organiziovao Savjetodavni odbor Instituta za nestala lica BiH.

O tome da mnoge stvari ne štimaju govori i jučerašnja svađa na Sastanaku Savjetodavnog odbora Instituta za nestala lica BiH koji je  održan u Brčkom, video prikazuje neuobičajeno arogontno ponašanje predsjedavajuće Munire Subašić i predstavnika Isnituta Marka Jurišića.

Preliminarna iskopavanja koja su na lokalitetu Gorica, pored puta Brčko – Lončari trajala od 26. oktobra do 8. novembra, obustavljena su, pošto ništa nije pronađeno.

rtv.Hit

Comments

comments

Pročitajte još

HŠK Posušje na treningu u Krepšiću

Nogometni klub Posušje sutra od 15:30 sati očekuje uzvratni susret 1/4 finala Kupa Bosne i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)