Naslovna / Nekategorizirano / 180 Tisuća za obilježavanje godišnjice !

180 Tisuća za obilježavanje godišnjice !

Osmog ožijka građani Brčkog obilježiće 11-godišnjicu uspostave ove lokalne zajednice kao distrikta BiH, a o petodnevnim programskim sadržajima i manifestacijama tim povodom, danas je u sjedištu lokalne Vlade bilo riječi na konferenciji za novinare.

Uvažavajući značaj 11-godišnjice distrikta lokalna Vlada je ove godine, naglašeno je na konferenciji za novinare, ipak koncipirala znatno skromniji program njenog obilježavanja s obzirom i na sve izraženiju ekonomsku krizu.

Program obilježavanja počinje već sutra u okviru tradicionalnog festivala Dječja mašta može svašta, a nastavljaju se koncertom folkloraša u nedjelju uveče u brčanskom Domu kulture. Uoči praznika su najavljene prezentacija studije izvodljivosti Kampusa ljubljanskog univerziteta i otvaranje nove izložbe u Galeriji. Na sam dan praznika su uobičajeni prijemi i svečana akademija, te uveče koncert grupe Parni Valjak na Trgu mladih. Sve to će koštati, rekao je Domić, 180.000 KM, od čega je nastup Zagrepčana 80 hiljada.

Zvanični program poovodom Dana distrikta završiće se 12. i 13. marta finačlnim turnirom za Kup BiH u ženskoj odbojci kome je generalni pokrovitelj lokalna Vlada, a na sve kulturne i sportske sadržaj ulaz za građane je besplatan.

/ebrcko.net/

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)