Naslovna / Lovci iz Krepšića / “Medo ubojica” posijao strah u BiH, nude nagradu za odstrjel

“Medo ubojica” posijao strah u BiH, nude nagradu za odstrjel

Medvjed težak više od 250 kilograma do sada je u blizini Snježnice u Bosni i Hercegovini ubio 12 krava i teladi. Mještani sela oko Nevesinja, strahuju i za svoje živote jer je velika zvijer posljednji put viđena samo nekoliko kilometara od njihovih kuća. Veliki problem je, kako je rekao predsjednik Lovačkog udruženja Srndać N. Bjelica, što ne mogu naći profesionalca koji će ustrijeliti medvjeda. Platili bi ga, kaže, najmanje 1500 KM. Od potrage za dobrovoljcem ipak nisu odustali.

– Odlučili smo ustrijeliti medvjeda jer nam je napravio veliku štetu. Zabrinuti smo i za sigurnost ljude – rekao je Bjelica.

Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, stručnjak za velike zvijeri, objašnjava da nije neobično što medvjedi napadaju goveda, ali to ovisi o ponašanju svake jedinke. U ovakvim slučajevima dopušta se interventni odstrjel.

Strastvenog lovca Šimu Karduma (82) iz Kastva napala je prošle godine mrka medvjedica teška 200 kilograma u šumi nedaleko od njegova mjesta. Davila ga je i grizla jer se bojala za mladunče. Kardum je rekao kako mu je visjelo meso s noge, a krvi je bilo posvuda.

Medvjed star dvije godine 2009. pobjegao je iz Zoološkog vrta u Ljubljani. Cijelu je noć i jutro lutao Ljubljanom, a policija ga je pronašla popodne kraj ZOO-a. Premjestili su ga u šumu, ali je opet pobjegao u grad. Na kraju su ga uspavali.

izvor; Vecernji.ba

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)