Naslovna / Nekategorizirano / V. Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali

V. Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali

Usprkos svemu tome, hrvatski narod se ne smije prepustiti depresiji, nego mora hrabro ustrajavati na postizanju jednakih prava u ovoj zemlji – rekao je kardinal Puljić
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali. Njegov nalog za suspenziju odluka Središnjega izbornog povjerenstva BiH, iako je poniženje, nije nas iznenadio.

Odranije nam je poznato da međunarodna zajednica svojim stavovima ide protiv principa jednakih prava za sve, iako se zaklinje da proklamira ta ista prava. Rekao je ovo u intervjuu Glasu Srpske nadbiskup vrhbosanski i metropolit kardinal Vinko Puljić te istaknuo da neće šutjeti na nepravdu.

Položaj Hrvata

Na pitanje kako ocjenjuje trenutačni položaj Hrvata u BiH, kardinal je rekao kako početak neravnopravnog položaja Hrvata u ovoj zemlji seže još od Daytonskog mirovnog sporazuma.

“Poslije toga svaka promjena išla je na štetu hrvatskoga naroda. Sada je posebno pokazan jasan stav domaćih partnera u vlasti i međunarodnih političkih moćnika da se prava jednog konstitutivnog naroda u BiH ignoriraju.

Usprkos svemu tome, hrvatski narod se ne smije prepustiti depresiji, nego mora hrabro ustrajavati na postizanju jednakih prava u ovoj zemlji”.

Istodobno, kardinal Puljić je kazao i da je formiranjem vlasti na ovakav način Hrvatima poslana poruka “kako misle da manje i malobrojnije treba ukloniti, da bi se lakše riješilo pitanje BiH. Ovakvo stanje je izniklo iz nenormalnih izbornih zakona. Čudno je da bošnjačke stranke ne žele priznati Hrvatima ono što za sebe žele izboriti u vlasti.

Uistinu je puno ovdje nelogičnosti i nerazumljivih poteza.

Sigurno je da njih glava neće boljeti što je nas sve manje, naglasio je nadbiskup vrhbosanski i metropolit kardinal Vinko Puljić.

Nerazumljivi potezi

Na pitanje kakva bi rješenja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini bila najpravednija, kardinal Puljić je kazao kako nije njegovo da daje političke upute, ali da neće šutjeti na nepravdu.

– Raniji prijedlog Biskupske konferencije BiH prošao je nezapaženo, tako da smatram da nema smisla da dajemo nove prijedloge, dodao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Preuzeto od Večernjeg lista, autor Ivana Mikulić

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)