Naslovna / Nekategorizirano / Teče izgradnja zgrade policije u Brčko distriktu

Teče izgradnja zgrade policije u Brčko distriktu

Nova savremena i funkcionalna zgrada Policije Brčko distrikta, čija izgradnja je počela krajem 2008.godine,će se nalaziti na važnoj strateškoj poziciji na sjeverozapadnom dijelu Brčkog (Ciglane u naselju Mujkići),udaljena od oko 200 metara od rijeke Save(granice sa Hrvatskom) i oko 100 metara od putnog pravca Bijeljina-Brčko-Banja Luka.

Prema projektu ukupna površina zgrade iznosi 10.140 metara kvadratnih a ukupna cijena izgradnje iznosi oko 14 miliona maraka, potvrdio nam je mr.Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko distrikta.
U medjuvremenu je zvršena izgradnja temelja i tzv. radova u zemlji, a u toku je privodjenje kraju procedure oko početka izgradnje II tzv. nadzemne faze objekta i svih potrebnih infrastrukturnih unutarnjih i vanjskih radova, do pod krov.Za II fazu predvidjene je rok od 240 kalendarskih dana.
Dio sredstava (oko 3,5 miliona maraka) za izgradnju izdvojila je Vlada Brčko distrikta, zajednička sredstva Policije i Vlade Distrikta, te Ministarstva sigurnosti BiH, iznose oko 1,3 miliona, a u toku je i koordinirana aktivnost potraživanja sredstava iz evropskih IPA-fondova za ovaj projekt.Osim brčanske, u objektu će još biti smješteni i odjeli državnih policijskih struktura,kazao je još Halid Emkić.

/radio Brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)