Naslovna / Krepšić / Privremeni most u Krepšiću, već idućeg tjedna

Privremeni most u Krepšiću, već idućeg tjedna

Most-nasTog 18. 05. 2014 godine brojni mediji uz druge alarmantene vijesti poput one o pucanju nasipa u Kopanicama, prenijele su vijest da je rijeka Tinja odnijela most u Krepšiću te samim tim da je prekinuta  komunikacija na putnom pravcu  M 14.1 od Lončara prema Brčkom. Od tada pa nadalje saobraćajni promet odvija se preko  Laništa,Donjeg Vukšića, Ulica u smjeru Brčkog.

Međutim zbog velike frekventnosti saobraćaja i neprikladne širine puteva u naseljima kroz koja se prolazi, saobraćaj za sva vozila koja prelaze težinu 3.500 kg. usmjeren je preko Cerika  maleziskim putem prema Brčkom.

U isto vrijeme započela je izgradnja nove trase i alternativnog prelaza odmah uz porušeni most koji će poslužiti kao most.1privremeno rješenje za ponovno uspostavljanje nesmetanog saobraćaja na relaciji Brčko- Lončari.

Svi pokazatelji navode da bi uspostava saobraćaja na ovom izuzetno frekventom pravcu mogala profunkcionirati već  idućeg tjedna. Tom dionicom ponovno bi do daljnjeg  saobraćala kako lagana tako i teretna vozila.

Nakon toga bi trebalo da započne izgradnja novog mosta u Krepšiću koja će zahtijevati postupke i procedure za njegovo projektiranje, te mnoge druge aktivnosti“, navode nadležni u Vladi Brčko distrikta.

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)