Naslovna / Krepšić / SLUČAJ POPLAVE: U srijedu nezadovoljni građani blokiraju prometnicu Brčko – Lončari

SLUČAJ POPLAVE: U srijedu nezadovoljni građani blokiraju prometnicu Brčko – Lončari

Nezadovoljni radom Vlade u Brčkom na rješavanju njihovih problema, mještani poplavljenih područja u dopisu proslijeđenom redakciji portala „otisak“ za srijedu su najavili blokadu prometnice M14 u Krepšiću.

Naime, u srijedu će kod, u poplavama, porušenog mosta u Krepšiću izaći mještani  i blokirati put Brčko-Lončari jer su ogorčeni neradom Vlade u Distriktu Brčko. U dopisu je navedeno da postoji i određeni broj mještana koji nisu dobili ni odštete za štete na poljoprivrednim dobrima.

Kako su naveli o svemu su obavijestili i lokalnu policiju,  pozivaju i sve one koji su pretrpjeli štetu u prošlogodišnjim poplavama da im se pridruže kako bi zajednički pokušali ostvariti svoja prava.

Strpljenje nas je izdalo. Više ne vjerujemo u obećanja i laži iz Vlade Brčko Distrikta. Prošlo je više od godinu dana od kako su nas poplave uništile, nadležni to neće ili ne znaju riješiti. Sramota je da do sada nije riješeno,  ogromne novce troše za nekakve manifestacije koje niko i ne posjećuje. Neka nam daju ono što nam pripada ili neka odlaze s vlasti- izjavio je u za „otiskk“ jedan od ogorčenih mještana koji sa svojom obiteljima živi u vlažnim prostorijama jer nema novaca da ih sanaciju nastale štete.

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)