Naslovna / Krepšić / Blagdan Tjelova među krepšićanima -Video

Blagdan Tjelova među krepšićanima -Video

Procesija-umanjKako bi se crkvenim jezikom reklo, blagdan je ovo “Kruha svagdašnjeg” za kog molimo da nam se “da danas”.

Sve je počelo viđenjem redovnice Juliane iz Lütticha u 13 st.kad je vidjela pun mjesec s crnom rupom – i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru – blagdana najvećeg blaga Crkve – Euharistije.

Njen ispovjednik, koji je kasnije postao Papa Urban IV uvodi1264 blagdan Tjelova za čitavu Crkvu.

Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. I Krepšićani su predvođeni župnikom imali na sam blagdan procesiju i to od mjesne kapele kroz selo do župne crkve.

Sv. Misi koja je slijedila nazočio je lijep broj vjernika koji su iskoristili produženi vikend kako bi ovo vrijeme proveli u svome selu.

Iz sela

Prohodnost magistralnog puta od Lončara prema Brčkom opet vratit u normalu. Kako će izgledati novi most i kada će počet njegova gradnja još je neizvijesno.

Na mjesnom groblju u toku su završni radovi na uređenjuj kapele koja svojom ljepotom privlači pažju svakog prolaznika. Selo se polako vraća starom izgledu, mada su mnogi još uvjek pod dojmom poplava koje su iza sebe ostavile dosta vidljivog traga.

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)