Naslovna / Nekategorizirano / U ovom slučaju vodeni val bi pogodio prvo Krepšić i Gorice

U ovom slučaju vodeni val bi pogodio prvo Krepšić i Gorice

pas-na krovuRadovi na savskom nasipu u Vučilovcu, koji od poplava brani grad Brčko, moraju biti završeni do jeseni, upozorio je  šef Kriznog štaba distrikta Brčko Uroš Vojnović.

“Ukoliko bi ponovo došlo do izlivanja Save iz riječnog korita, voda tada ne bi nadirala u pravcu Kopanica, kako se dogodilo u maju, nego prema Krepšiću i Goricama”, napomenuo je Vojnović  prije par dana na vanrednoj sjednici Vlade distrikta Brčko prenosi Otisak.ba.

On je rekao da procjenu uvjeta za povratak evakuiranje stoke u naselje Vučilovac treba da izvrši veterinarska inspekcija.

U saopšćenju iz Vlade saopćeno je da će neutrošenih 500.000 KM za avionsko zaprašivanje komaraca biti dodato sredstvima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji.

Vlada distrikta Brčko priprema smjernice za radnu verziju zakonskog akta koji se odnosi na izgradnju novih stambenih objekata u zamjenu za uništene u poplavama i na rekonstrukciju oštećenih kuća.

I sjednici Vlade distrikta konstatirano je da je higijensko-epidemiološka situacija na teritoriji ove lokalne zajednice stabilna.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)