Naslovna / BiH / Amerikanci govore građanima BiH protiv koga da budu na izborima: “Glasaj ili trpi”

Amerikanci govore građanima BiH protiv koga da budu na izborima: “Glasaj ili trpi”

AMERIČKA agencija za međunarodni razvoj (USAID) direktno se uključila u predizbornu kampanju u Bosni i Hercegovini. Uz podršku američke ambasade u Sarajevu USAID izbacila je dva promotivna spota pod sloganom “Glasaj ili trpi” kojima poziva građane BiH da izađu na izbore i kazne dosadašnju vlast.

Tema prvog USAID-ovog spota su poplave koje su nedavno pogodile BiH i čitavu regiju. Tema drugog spota su siromaštvo i beznadnost s kojima se državljani BiH svakoga dana susreću. Američka agencija svojim promotivnim spotovima birače poziva ne samo da izađu na izbore, već im i sugerira za koga da glasaju, odnosno za koga ne bi trebali glasati.

Odgovor političkih vlastodržaca u BiH nije se dugo čekao. Oglasili su se vlastitim promotivnim spotom, vrlo sličnog stila, koji je na YouTube postavljen pod naslovom “Reci ili trpi! Bosna i Hercegovina nije protektorat”. Autori spota, koji su evidentno navezani na trenutne obnašatelje vlasti u BiH, u svom video uratku nabrajaju američke intervencije u svijetu recentnih godina, te oslikavaju njihove posljedice.

Opći izbori u BiH održavaju se 12. listopada.

Comments

comments

Pročitajte još

Prva tvornica sladoleda u BiH uskoro i službeno počinje sa proizvodnjom

Jedinstvenim projektom u BiH, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)