Naslovna / BiH / Bosanske piramide, definitivna međunarodna afirmacija otkrića

Bosanske piramide, definitivna međunarodna afirmacija otkrića

UVAROVTokom mjeseca listopada ove godine potvrđeno je i međunarodno priznato otrkiće piramida u Bosni, Kako je priopćeno iz Fodancije arheološki park: Bosanska piramida sunca, u mjesečnom izvješću to se i najbolje vidi. Autentičnost piramida potvrdili su najpoznatiji stručnjaci svijeta.

Naime, postojanje naših piramida potvrdio je i Valery Uvarov kazavši da su Bosanske piramide su najstarije građevine na svijetu.

Ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa u St. Petersburgu, Moskvi i sibirskom Tomsku Valery Uvarov je, nakon dvije posjete bosanskim piramidama tokom 2014., izjavio:

“Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na Planeti. Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Planeti. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti”, pojasnio je Uvarov.

Dr. Paul LaViolette, ugledni američki interdisciplinarni stručnjak , autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom, napisao je u svom izvještaju: “Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom trenutku”

Slično je potvrdio i Timothy Moon pojasnivši da su djelo visokorazvijene civilizacije iz prehistorijskog doba.

Michael Tellinger uočio je sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi. Pronalazač desetina hiljada megalitnih krugova na afričkom tlu i jedan od najatraktivnijih govornika u svijetu Michael Tellinger (Južna Afrika), nakon posjete Bosanskoj dolini piramida, s oduševljenjem priča o sličnostima dva projekta.

Ističe da je riječ o novim otkrićima koja su nailazila na jak otpor službene nauke, te da su oba povezana s drevnim tehnologijama i energetskim fenomenima. “Bosanske piramide su, uprkos svim otporima, postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu”, izjavio je Tellinger.

Izvor: bx-index

Comments

comments

Pročitajte još

Gradonačelnik i njegov zamjenik u posjeti lovačkoj kući u Krepšiću i radovima na vodovodnoj i putnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zajedno sa svojim zamjenikom dr. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)