Naslovna / Nekategorizirano / Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić: Želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvori mržnje

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić: Želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvori mržnje

Dok šaljem ovu Božićnu poruku i čestitam Isusovo rođenje, želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, da nestane tolike podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere, istaknuo je u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, tradicionalno čitajući Božićnu poruku uoči tog naj adosnijeg katoličkog praznika.

Kardinal Puljić je zaželio da Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i “odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu koje svi moramo izgrađivati”.

Neka Isus, dodao je, donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su usamljeni i bolesni. Posebno je zaželio da radost donese djeci da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdrava društva.

 Čestitajući Božić, želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina jer se želimo u njemu obnoviti. Neka naša obnova u Kristu unosi u javni život više radosti i pouzdanja u Boga kako bi oduševljenije i hrabrije voljeli darovani život i opravdali Božije povjerenje kojim trebamo živjeti sadašnjost za budućnost – istaknuo je on.

Puljić podsjeća da se Bogočovjek rodio kao malo dijete da ga se ne bojimo, nego ga zavolimo. Ističe da je izabrao Bezgrješnu da se u njoj otjelovi po Duhu Svetom, te se po njoj rodi kao malo dijete. To najveće Božje blago povjerio je svetom Josipu kao pokrovitelju Svete Obitelji, a to je Mariju i Isusa.

Također podvlači da se u slavlju Božića slavi to otajstvo kojem je prethodila osobna priprava kroz molitvu, pokoru, osobnu ispovijed, te praštanje i pomirenje kako bi se otajstvo Božića rodilo u našem srcu.

– Čestit vam Božić i Isusovo porođenje, te blagoslovljeni svi božićni dani. U novoj godini 2015. neka vas prati svaki Božji blagoslov – riječi su kojima je kardinal Vinko Puljić zaključio Božićnu poruku.

Comments

comments

Pročitajte još

Bila si, jesi i bićeš naša domovina, Bosna i Hercegovina !

Jedni te svojataju, drugi se odriču, treći te mrze, a svima si bila najbolja i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)