Naslovna / Nekategorizirano / Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić: Želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvori mržnje

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić: Želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvori mržnje

Dok šaljem ovu Božićnu poruku i čestitam Isusovo rođenje, želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, da nestane tolike podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere, istaknuo je u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, tradicionalno čitajući Božićnu poruku uoči tog naj adosnijeg katoličkog praznika.

Kardinal Puljić je zaželio da Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i “odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu koje svi moramo izgrađivati”.

Neka Isus, dodao je, donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su usamljeni i bolesni. Posebno je zaželio da radost donese djeci da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdrava društva.

 Čestitajući Božić, želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina jer se želimo u njemu obnoviti. Neka naša obnova u Kristu unosi u javni život više radosti i pouzdanja u Boga kako bi oduševljenije i hrabrije voljeli darovani život i opravdali Božije povjerenje kojim trebamo živjeti sadašnjost za budućnost – istaknuo je on.

Puljić podsjeća da se Bogočovjek rodio kao malo dijete da ga se ne bojimo, nego ga zavolimo. Ističe da je izabrao Bezgrješnu da se u njoj otjelovi po Duhu Svetom, te se po njoj rodi kao malo dijete. To najveće Božje blago povjerio je svetom Josipu kao pokrovitelju Svete Obitelji, a to je Mariju i Isusa.

Također podvlači da se u slavlju Božića slavi to otajstvo kojem je prethodila osobna priprava kroz molitvu, pokoru, osobnu ispovijed, te praštanje i pomirenje kako bi se otajstvo Božića rodilo u našem srcu.

– Čestit vam Božić i Isusovo porođenje, te blagoslovljeni svi božićni dani. U novoj godini 2015. neka vas prati svaki Božji blagoslov – riječi su kojima je kardinal Vinko Puljić zaključio Božićnu poruku.

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)