Naslovna / Nekategorizirano / Igralište u Krepšiću dobilo ime po Dejanu Dundžiću

Igralište u Krepšiću dobilo ime po Dejanu Dundžiću

dejan d.Prilikom obnove dječijeg igrališta u Krepšiću brojni volonteri dali su ogroman doprinos, a jedan od njih bio je i pokojni Dejan Dundžić. U znak sjećanja na prerano preminulog volontera Dejana Dundžića, OC „Vermont“ otvorio je ovo igralište, koje će nositi Dejanovo ime.
Ovo je prilika da se svi zajedno uvijek prisjetimo Deje, kome životna sudbina nije dozvolila da nastavi da provodi dane na ovom igralištu.
Dejan Dundžić bio je volonter OC „Vermont“ i UG „Anđeli“ koji je zajedno s ostalima radio na sanaciji štete na ovom igralištu, koje je u potpunosti uništeno u prošlogodišnjim majskim poplavama. Nažalost, uzorni volonter prerano nas je napustio, ali je ostala uspomena na jednog divnog momka, po čijem imenu će ovo sanirano igralište nositi naziv.
„To je tragedija jedna, da se tako nešto desi mladom momku. Bio je divan momak, dobar sin, brat, prijatelj i komšija. Teško je izabrati riječi“ istakli su Dejanovi prijatelji, volonteri koji su zajedno s njim radili na sanaciji štete.

Podsjećanja radi, sanacija štete na ovom igralištu provodila se jedan duži period, a u okviru projekta „Vratimo osmijeh djeci” čiji je osnovni cilj bio da se obezbijedi jedno sigurno i uređeno mjesto za igru i druženje djece. Da bi se sanirala šteta obavljen je širok spektar različitih aktivnosti, počev od postavljanja sprava za igranje, ogradica, sadnje cvijeća i grmlja, itd. Značaj našeg projekta uvidjela je i podržala Fonadacija Mozaik, Fonadacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fondacija Medicor iz Lihtenštajna u sklopu programa All inclusive. Veliki doprinos i zahvalnost u realizaciji svih dosadašnjih aktivnosti, dugujemo našim partnerima Vladi Brčko distrikta, JP Komunalno, portalu infobrčko, autoprevozniku Krajnović i Grafo media.

/BDC. televizija/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)