Naslovna / Nekategorizirano / Jeste li se zapitali zašto je cijeli svijet poludio za ovom Nokiom starom 16 godina?

Jeste li se zapitali zašto je cijeli svijet poludio za ovom Nokiom starom 16 godina?

Pametni mobiteli više nisu poželjni.

Iako živimo u vremenu ‘pametnih mobitela’ nerijetko srećemo ljude sa ‘starinskim’ modelima mobilnih uređaja. No, jeste li znali da je cijeli svijet doslovno poludio za Nokiom starom 16 godina? Dileri droga ne žele koristiti pametne telefone nego koriste starije modele mobilnih uređaja. Navodno im je najdraži model Nokia 8210.

Britanski mediji tvrde da su se kriminalci u Birminghamu počeli koristiti običnim mobitelima kako bi izbjegli policiju. Vjerovali ili ne, pri prodaji cracka umjesto novca kriminalci u zamjenu prihvaćaju ovaj mobitel.

”Imam tri Nokije 8210 i preko njih me policija ne može locirati, a i dugo mu traje baterija. Vjerujem staroj Nokiji”, rekao je jedan diler.

Naime, Nokia 8210 ne posjeduje GPS koji se danas nalazi u svim pametnim mobitelima. Ne sadrži ni Bluetooth, ni WiFi, stoga je policiji otežano kako prisluškivanje, tako i pronalaženje kriminalaca. I danas su ovi mobiteli popularni, a to dokazuju i cijene. Cijene ovog uređaja se kreću od 300-tinjak kuna pa do 2200 kuna.

Comments

comments

Pročitajte još

Bečanin prodaje kovanicu od 2 eura na Willhabenu za 80.000 eura

Svakodnevno se na internetskoj prodajnoj platformi “Willhaben” nude razne zanimljivosti. Dok je digitalna slobodna trgovina …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)