Naslovna / Nekategorizirano / U Gornjoj Maoči razvili zastave Islamske države

U Gornjoj Maoči razvili zastave Islamske države

Zastave terorističke organizacije Islamske države istaknute su na jednoj obiteljskoj kući u mjestu Gornjoj Maoči, poznatom uporištu radikalnih islamista nedaleko Brčkog, izvijestila je u srijedu Federalna televizija (FTV).

FTV je objavio i video zapis iz Gornje Maoče gdje su uz zastavu IS-a ispisana i druga obilježja ove terorističke organizacije koja je zgrozila svijet okrutnim ubojstvima zarobljenih stranih državljana.

Stanovnici Gornje Maoče su više od desetljeća pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnji da su povezani s terorizmom. Iz ovoga mjesta se IS-u priključilo više stanovnika, a među njima je i Nusret Imamović koji se smatrao vođom radikalnog islamističkog selefijskog pokreta.

 Njegovom neformalnom nasljedniku Bilalu Bosniću, koji je često boravio u Gornjoj Maoči, sljedećeg tjedna započet će suđenje radi potpore terorizmu.

Po podacima sigurnosnih agencija iz BiH je na ratišta u Siriji i Iraku otišlo preko 150 bosanskih muslimana.

U Gornjoj Maoči su prije rata uglavnom živjeli Srbi, a nakon okončanja sukoba naselili su se ratnici iz islamskih zemalja, mudžahedini kojima su ratne bošnjačke vlasti dodijelile državljanstvo BiH.

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)