Naslovna / Nekategorizirano / U Gornjoj Maoči razvili zastave Islamske države

U Gornjoj Maoči razvili zastave Islamske države

Zastave terorističke organizacije Islamske države istaknute su na jednoj obiteljskoj kući u mjestu Gornjoj Maoči, poznatom uporištu radikalnih islamista nedaleko Brčkog, izvijestila je u srijedu Federalna televizija (FTV).

FTV je objavio i video zapis iz Gornje Maoče gdje su uz zastavu IS-a ispisana i druga obilježja ove terorističke organizacije koja je zgrozila svijet okrutnim ubojstvima zarobljenih stranih državljana.

Stanovnici Gornje Maoče su više od desetljeća pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnji da su povezani s terorizmom. Iz ovoga mjesta se IS-u priključilo više stanovnika, a među njima je i Nusret Imamović koji se smatrao vođom radikalnog islamističkog selefijskog pokreta.

 Njegovom neformalnom nasljedniku Bilalu Bosniću, koji je često boravio u Gornjoj Maoči, sljedećeg tjedna započet će suđenje radi potpore terorizmu.

Po podacima sigurnosnih agencija iz BiH je na ratišta u Siriji i Iraku otišlo preko 150 bosanskih muslimana.

U Gornjoj Maoči su prije rata uglavnom živjeli Srbi, a nakon okončanja sukoba naselili su se ratnici iz islamskih zemalja, mudžahedini kojima su ratne bošnjačke vlasti dodijelile državljanstvo BiH.

Comments

comments

Pročitajte još

Bečanin prodaje kovanicu od 2 eura na Willhabenu za 80.000 eura

Svakodnevno se na internetskoj prodajnoj platformi “Willhaben” nude razne zanimljivosti. Dok je digitalna slobodna trgovina …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)