Naslovna / BiH / Paulovnija Vidovice – Video

Paulovnija Vidovice – Video

Ako ste mislili da je revolucija obnovljivih izvora energije gotova i da smo detektirali sve moguće izvori energije onda ste zasigurno pogriješili. Znanstvenici diljem svijeta i dalje nastavljaju otkrivati nove izvore energije, a čini se da će Paulownia uskoro doživjeti revoluciju i na našim prostorima.

Jedan od prvih ako ne i prvi proizvođač u Bosni i Hercegovini je Smiljan Šokić iz Vidovica. Sa proizvodnjom sadnica počeo je prošle godine, ali nažalost poplava koja je pogodila naše prostore uništila je najveći dio ostvarene porizvodnje. Smiljan nije posustao naprotiv sa još većim opitmiznmom i ove godine kreće u proizvodnju tog drveta budućnosti kako ga većinom u medijima nazivaju.

Paulownia je obećavajuća investicija koja podiže interes za ulaganja zbog iznimno brzog rasta i visoke kvalitete drveta navodi Smiljan Šokić. Paulownia je budućnost zelene energije, a najzanimljiviji i komercijalni najvažniji segment je korištenje Paulownie za proizvodnju biomase što je postao globalni svjetski trend.

Više interesantnih podataka saznat ćete u video prilogu.


 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

8 komentara

  1. DA LI SE MOZE KUPI I KOLIKO KOSTA 100 KOM,BORO PISAREVIC 065 632 433

  2. GRESKA U BROJU OPROSTITE 065 532 433

  3. samo sadite,tako je i draca donesena

  4. Pozdrav. da li mozete da mi posaljete br Smiljana S. ali mobilni. Zvali smo na onaj na kraju videa ali se javio covek i kaze da je greska.Zovemo iz Srbije pa mozda treba jos neki br … ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)