Naslovna / BiH / Bosanski navijači aplaudirali himni Bože pravde – Video

Bosanski navijači aplaudirali himni Bože pravde – Video

U utorak su na stadionu Tušanj u Tuzli mlade reprezentacije BiH i Srbije odigrale prijateljski meč, koji je završen rezultatom 1:1. Međutim, fokus je ovog puta na tribinama, gdje su navijači naše reprezentacije fer i sportski pozdravili himnu susjeda.
Malo je ko očekivao da će srbijanska himna “Bože pravde” biti pozdravljena aplauzima u Tuzli, iako se radilo o prijateljskom susretu BiH i Srbije, ali se to ipak dogodilo. Početkom intoniranja himne navijači mladih Zmajeva su ustali, a na njenom kraju su aplaudirali. Tokom utakmice nije bilo nacionalističkih uvreda, a s tribina se čula pjesma tuzlanskih navijača, koji su bodrili naše reprezentativce.
Oni su pokazali da je na ovim prostorima ipak moguće fer i sportski navijati za svoju reprezentaciju, ali i respektovati protivničku.
Ovakvo ponašanje navijača u Tuzli su pozdravili građani Srbije koji su pogledali klip na videoservisu YouTube, kao i pojedini srbijanski mediji.

 Naravno, o ovakvim stvarima se u razvijenim zemljama ne piše i ne diskutira. Međutim, na našim prostorima, opterećenim ratnom prošlošću, ovakvi primeri zaslužuju pažnju, jer bude nadu u svetliju budućnost koju narodi sa ovih prostora i zaslužuju. Tako su ovu vijest prenijele brojne int. stranice.

Comments

comments

Pročitajte još

Gradonačelnik i njegov zamjenik u posjeti lovačkoj kući u Krepšiću i radovima na vodovodnoj i putnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zajedno sa svojim zamjenikom dr. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)