Naslovna / Nekategorizirano / U Vučilovcu uništena ručna bomba RB 100

U Vučilovcu uništena ručna bomba RB 100

Dana 03.03.2015. godine na osnovu prijave centru za osmatranje i obavještavanje 121 od strane građana o pronalasku eksplozivnog sredstva, pripadnici jedinice za EOD operacije Odsjeka civilne zaštite, koji djeluju u sklopu Vladinog odjeljenja za javnu bezbjednost izašli su na lokaciju kako bi izvršili identifikaciju i utvrdili o kakvom se eksplozivnom sredstvu radi.
Prilikom izviđanja utvrđeno je da se radi o Ručnoj bombi RB100 na osnovu čega je sačinjen plan za njeno neutralisanje/uništavanje, a koje se izvršilo 04.03.2015.godine.
U toku jučerašnjeg dana u poslijepodnevnim satima izvršeno je izmještanje i uništavanje ručne bombe u neposrednoj blizini njenog pronalaska, potvrdio je Nebojša Stjepanović, zamjenik šefa jedinice za deminiranje i EOD operacije.

VUCILOVAC-3-620x465         VUCILOVAC-7-620x465

Iz Odsjeka civilne zaštite apeluju na sve građane Brčko distrikta BiH, da ukoliko pronađu eksplozivno sredstvo ili sumnjiv predmet koji svojim izgledom asocira na isto, ne diraju ili pomjeraju, već da odmah obavijeste centar za osmatranje i obavještavanje 121 kako bi se mogle preduzeti daljnje aktivnosti na identifikaciji i neutralisanju/uništavanju istih.

izvor; brcko.tv

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)