Naslovna / Nekategorizirano / Hoću da znam

Hoću da znam

domicbdctelevizijafotoGradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić je 2. marta donio naredbu kojom naređuje da se izvrši otkopavanje jama na području Vučilovca kako bi se izvršila ekshumacija ukopanih životinja, potvrđeno je za „otisak.ba“ od više šefova Vladinih odjela.

-Za sprovođenje naredbe zaduženi su: Inspektorat, Ured za upravljanje javnom imovinom, Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Higijensko-epidemiološka služba Javnog zdravstva u Brčkom, te Vladin odjel za javnu sigurnost- navedeno je između ostalog u naredbi.

Navedene službe i Odjeli imaju zadatak da utvrde relevantne činjenice i okolnosti ukopa životinjskih lešina i ostalih sirovina koje su ukopane u junu 2014.godine nakon poplava, te da sagledaju mogućnost i, eventualne, posljedice po zdravlje i finansije ove lokalne zajednice.

Ovakav potez je u više navrata najavljivao Anto Domić zbog fakture od 66.000 maraka koju je ispostavila jedna brčanska firma za ukop životinjskih leševa u Vučilovcu iako su leševi preveženi u Srbiju gdje su u skladu sa tamošljim zakonima spaljeni.

/E.R./Otisak/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)