Naslovna / Nekategorizirano / Iz firme Maxi u Orašju pljačkaši ukrali 165.000 KM

Iz firme Maxi u Orašju pljačkaši ukrali 165.000 KM

Nakon pljačke radnika oraške firme “Maxi” koju su jutros oko devet sati počinila četvorica razbojnika, a od kojih su najmanje dvojica bili naoružani, saznajemo da je iz ove firme ukradeno 165.000 maraka u različitim apoenima, a počinioci ovog krivičnog djela pobjegli su s mjesta događaja u tamno zelenom Passatu koji je imao zatamnjena stakla.

Svjedoci događaja, od kojih su neki i zaposlenici firme “Maxi”, kazali su nam kako je razbojništvo počinjeno na izlazu iz kruga firme i raskrsnice s Osmom ulicom.

– Dok je 28-godišnji radnik firme Đ.M. izlazio sa službenim vozilom Golf, ispred njegovog vozila se uključio Passat i primorao ga da stane. Iz Passata su istrčali maskirani i naoružani napadači te od njega oteli torbu s novcima. U napadu su razbili bočno staklo i pucali u zrak. Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen ali je jedan od napadača fizički nasrnuo na radnika i nanio mu povrede. Osim torbe s novcem ukrali su i ključeve Golfa automobila – kazali su nam svjedoci događaja.

Naš izvor nam je kazao kako su nadzorne kamere snimile bijeg napadača automobilom za kojeg se misli da je nedavno ukraden i koji je na sebi imao registarske tablice koje su također ukradene.

Sve upućuje na to da su razbojnici s plijenom pobjegli u pravcu RS i to magistralnom cestom Orašje -Tuzla.

Dok traje potraga za njima MUP Posavskog kantona vodi opsežnu istragu. U kompaniji “Maxi” su nam kazali da ukradeni novci potiču od dnevnih pazara i poslova u mjenjačnici i trebali su biti predati u jednu od komercijalnih banaka u Orašju.
(avaz)

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)