Naslovna / Nekategorizirano / Napad u Zvorniku će povećati sigurnost, a ne i spriječiti Papin dolazak

Napad u Zvorniku će povećati sigurnost, a ne i spriječiti Papin dolazak

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije, odbacio je u izjavi za „Dnevni avaz” navode da bi posljednji incident u Zvorniku mogao utjecati na dolazak poglavara Katoličke crkve pape Franje u Sarajevo 6. lipnja.

”Mislim da to ne bi trebalo nimalo utjecati na Papin dolazak, to može samo uozbiljiti zahtjevnost sigurnosnih mjera, ali ne bi trebalo smetati niti spriječiti dolazak. Nema nikakvog upitnika dolazi li Papa. Rim svakako osuđuje zločin”, istaknuo je kardinal Puljić.

Osvrnuo se na razumni poziv političara da ne smijemo manipulirati događajem iz Zvornika, s čime se i on slaže.

”Događaj je već dovoljno zao i ne smije se nova zloća širiti na temelju toga, zato je vrlo važno biti razuman, uravnotežen i pristupiti zakonski tom činu, a onda neka službe sigurnosti rade svoj posao. Zapravo, bez obzira na to gdje se taj zločin dogodio, ko god ga je napravio, zločin je zločin. Ničim ga ne možemo pravdati i trebamo u javnosti odgajati takvo shvaćanje da se ne može nijedan zločin pravdati, on mora biti tako procesuiran da stvori osjećaj sigurnosti među građanima, ljudsku sigurnost”, pojasnio je Puljić.

Organizacijski odbor za doček Svetog Oca pape Franje u Sarajevu održao je sastanak na kojem je konstatirano kako su sve pripreme u završnoj fazi. Na sastanku je razgovarano o rasporedu aktivnosti planiranih za taj dan, medijskom praćenju događaja i protokolarnim detaljima, kao i o potrebitim financijskim sredstvima.

Članovi Organizacijskog odbora izrazili su zadovoljstvo dobrom organizacijom i istaknuli da će poduzeti sve neophodne mjere za ugodan i siguran boravak pape Franje i svih hodočasnika u Sarajevu za taj veliki dan za BiH, piše u priopćenju.

večernji.hr

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)