Naslovna / Krepšić / Od Svjetske banke zavisi gradnja mosta u Krepšiću

Od Svjetske banke zavisi gradnja mosta u Krepšiću

Most naslovaTokom prošlogodišnjih poplava, nabujala voda je odnijela most na magistralnom putu Brčko – Banjaluka u mjestu Krepšić i u cilju uspostavljanja normalne putne komunikacije tada je, pored srušenog mosta, napravljen pomoćni put preko koga, evo već godinu dana, saobraćaju putnička i teretna vozila.

Još ranije je bilo govora da će, na mjestu porušenog, ubrzo započeti izgradnja novog mosta, ali to se, do danas, nije desilo.

Brčko distrikt, ispostavilo se, nema nadležnost da održava i upravlja dionicom puta na kojoj se nalazi most i, u tom smislu, kaže gradonačelnik Anto Domić, Distrikt ne može ništa uraditi.

U preduzeću „Bijeljina put”, koje smo danas kontaktirali, rečeno nam je da oni, na osnovu ugovora sa Javnim preduzećem „Putevi Republike Srpske” imaju obavezu održavanja putne dionice na kojoj se nalazi sporni most, ali ne i upravljanja.

Stoga smo pitanje o izgradnji mosta potražili u preduzeću „Putevi RS-a” u Banjaluci gdje nam je saradnica za informisanje Natalija Kostrešević rekla da je ovo preduzeće kod Svjetske banke kandidovalo projekat „Hitne sanacije oštećenja od poplava na magistralnom putu M14″, da je urađen projektni zadatak, te da se sada očekuje da ova banka odobri daljnju fazu realizacije projekta i da neophodne instrukcije za nastavak realizacije tog projekta.

Hitnu potrebu za izgradnjom novog mosta u Krepšiću pokazuje i činjenica da je, na mjestu gdje je voda odnijela stari most, uprkos postojanju pomoćnog zaobilaznog puta, u kanal sletjelo par vozila, a posljednja takva nesreća, bez smrtnih posljedica, desila se prošle sedmice.
(radiobrcko)

Comments

comments

Pročitajte još

Njemačka televizija snimila dokumentarac o BiH: Zemlja vodopada i netaknute prirode

Njemački javni emiter ARD objavio je dokumentarac o Bosni i Hercegovini čiji su autori Nina …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)