Naslovna / BiH / Policija rasvijetlila seriju teških krađa

Policija rasvijetlila seriju teških krađa

Preduzimajući planske istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela koja su počinjena u mjesecu avgustu i septembru 2015. godine na području Brčko distrikta BiH,  pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prikupili informacije i neoborive dokaze da su tri lica, sa područja Brčkog, izvršila seriju krivičnih djela ”Teška krađa” (provalom) iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Naime, nakon niza preduzetih istražnih mjera i radnji u saradnji sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH, pripadnici policije su, dana 26.09.2015. godine uputili Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH protiv tri lica sa inicijalima: M.O. rođen 1995. godine, M.S. rođen 1995. godine i starijeg maloljetnika rođenog 1998. godine, svi sa područja Brčkog, za koje postoji osnovi sumnje da su počinili pet krivičnih djela ”Teške krađe” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Navedenim licima, na teret se stavljaju teške krađe izvršene na provalan način, u gradskom dijelu Brčkog i to u ugostiteljski objekat, kozmetički salon, porodičnu kuću i trgovinske radnje odakle su otuđivali razne predmete (novac, tehničku robu, odjevne predmete i slično).

/e.brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Gradonačelnik i njegov zamjenik u posjeti lovačkoj kući u Krepšiću i radovima na vodovodnoj i putnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zajedno sa svojim zamjenikom dr. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)