Naslovna / BiH / U Austriji se osniva Udruga za neudane i neoženjene Hrvatice i Hrvate!

U Austriji se osniva Udruga za neudane i neoženjene Hrvatice i Hrvate!

Udruga će se zvati Hrvatski Susret, a spajati će  neudane i neoženjene Hrvatice i Hrvate u Austriji.

– Već ih se puno javilo. To ću raditi uz blagoslov katoličke misije u Beču – najavio je Miroslav Piplica nastavljajući:  U Beču nema Hercegovaca, Dalmatinaca, Posavaca, Zagoraca.., kod nas ima samo Hrvata. Ponosan sam na to zajedništvo i to želim i ubuduće, bez obzira tko u Hrvatskoj vladao i  koji veleposlanici nam bili ovdje.

I kroz udrugu za poznanstva će zastupati sve njih.  Nedavno mu je povjerenje jednoglasno iskazalo svih 200 članova Izborne skupštine  Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport  na čijem je čelu po četvrti put. Već devet godina Miroslav Piplica je na čelu  najmnogobrojniije hrvatske zajednice u Europi, a možda i u svijetu.

–  Naravno sve ovo što radim u Zajednici nije moje djelo, to je djelo svih u predsjedništvu zajednice, svih naših udruga i cjelokupnog hrvatskog naroda koji dolazi na naše organizacije. Podijelio sam plakete zaslužnima za rad naših udruga u Beču, a drago mi je što ću ih još podijeliti stotine, jer imamo puno zaslužnih za naše uspjehe. Imamo  godišnje 34 manifestacije, od 300 do 1,500 ljudi, zatim oko 70 manifestacija od 40 do 100 ljudi,kada dodamo još druženja u našim prostorijama vikendom, a imamo 10 prostorija naših udruga onda imamo u prosjeku 365 događanja u godini. Kada sam došao, želja mi je bila ujedinjenje Hrvata i druženje – rekao je Piplica koji ne sumnja kako će nakon svega uspjeti u naumu osnivanja Udruge za neudane i neoženje Hrvate i Hrvatice jer ih je, kaže, u Austriji jako puno.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)