Naslovna / Nekategorizirano / I gradonačelnik Brčko distrikta proglasio Dan žalosti

I gradonačelnik Brčko distrikta proglasio Dan žalosti

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je odluku o proglašavanju 16. novembra 2015. godine za Dan žalosti u Brčko distriktu BiH.

Proglašava se 16. novembar za Dan žalosti u Brčko distriktu BiH, zbog pogibije nedužnih ljudi nakon serije terorističkih napada u Parizu.
Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Na osnovu odluke, 16. novembra u Brčko distriktu BiH ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe. Ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, osim onih u kojim su ranije zakazane proslave, pod uslovom da se održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni vozila prilikom svadbi ili drugom prilikom. Sve medijske kuće sa područja Brčko distrikta BiH uskladiće svoj program s ovom odlukom.

Odluku o proglašenju 16. novembra 2015. godine Danom žalosti na hitno telefonski održanim sjednicama donijele su vlade oba entiteta – Federacije BiH i Republike Srpske.

/e.brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

DOBRO JE ZNATI – Jeli slanina stvarno zdrava

Često čujemo da slanina nije zdrava i da je treba jesti što manje, ali je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)