Naslovna / Nekategorizirano / Mirko Tomašević iz Vidovica rekorder sa 104 darivanja krvi

Mirko Tomašević iz Vidovica rekorder sa 104 darivanja krvi

“Svaka doza krvi je vrlo važna i za neke predstavlja životni spas. Krv sam dao 104 puta i pri svakom odlasku u Centar osjećam snažnu motivaciju pomoći i nekom spasiti život, piše Večernji list BiH. Jednom sam u Tuzli dao krv izravno iz vene u venu svom sumještaninu Ivi Klariću i mogu kazati kako je to jako rizično, ističe Mirko Tomašević, 52-godišnji ratni vojni invalid iz Vidovica pokraj Orašja.

Mirko je od 1985. dragovoljni davatelj krvi i do sada je dragocjenu tekućinu dao čak 104 puta, zbog čega nosi titulu rekordera za općinu Orašje. Velikog humanista iz Vidovica pronašli smo u Centru za transfuziju krvi u Županijskoj bolnici u Orašju, upravo u vrijeme kad je 104. put dao svoju krv. Ističe kako nikada nije razmišljao o popustima u plaćanju liječničkih usluga jer vrlo rijetko odlazi liječniku. Prema osobnoj evidenciji, do sada je dao oko 40 litara svoje krvi i kaže kako nikada nije postavljao pitanje komu je potrebna krv.

– Nikada nisam znao cijeniti vrijednost novca i kod mene su na prvom mjestu poštenje, ljudskost, humanost i darivanje usmjereno prema osobama u potrebi. Ljude ne razdvajam po vjeri i naciji i uvijek mi je na pameti da moja doza krvi može nekome spasiti život. Za mene je sitnica i na svaku akciju darivanja idem kao u crkvu na molitvu. Jednostavno, to me nekako u duši ispunjava i čini mi zadovoljstvo, kaže Mirko.

Kao i brojni njegovi Vidovljani, i Mirko je u poplavama izgubio sve. – Nikoga ne želim prozivati, ali ističem kako sam od brojnih obećanja dobio svega 1000 KM pomoći. Izgubio sam strpljenje čekajući hladnu zimu i zbog toga sam odlučio podići kredit u banci i sve uložiti u obnovu kuće kako bih stvorio donekle pristojne uvjete za život, kaže Mirko.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)