Naslovna / Nekategorizirano / Loveći Pokemone ulaze i u minska polja

Loveći Pokemone ulaze i u minska polja

Humanitarna organizacija “Posavina bez mina” iz Brčkog dobila je informaciju da pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive/rizične površine da bi našli pokemona.

“Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, objavila je ova organizacija na svojoj Fejsbuk stranici.

Igrica Pokemon Go funkcioniše tako da se uključi geolokacija na mobilnom telefonu i prikaže se mapa po kojoj igrač hoda.

I tako sve dok se ne pojavi Pokemon.

Tada se igrica prebacuje u virtualnu stvarnost – na ekranu mobilnog vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi (a koji se vidi zahvaljujući kameri na telefonu) i Pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici…

Kada mu se igrač dovoljno približi, oko Pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtualnu Pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu.

Na nju igrač mora da klikne prstom dok se Pokemon ne uhvati i ne spremi u Pokemon loptu. Cilj je uhvatiti što više Pokemona i da budu što snažniji.

Vijesti o “hiponotisanim lovcima” na Pokemone postaju zabrinjavajuće. Sve ih je više o problemima u saobraćaju čiji su vinovnici upravo fanovi ove igrice. Isto tako, jedan Tuzlak je završio u bolnici s povredom glave, budući da se skotrljao niz stepenice loveći nekog od Pokemona.

Izvor: ATVBL.com

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)