Naslovna / Kultura i Folklor / FILMSKA FEŠTA NA SAVI: U Orašju otvoreni “22. dani hrvatskoga filma”

FILMSKA FEŠTA NA SAVI: U Orašju otvoreni “22. dani hrvatskoga filma”

Pokrovitelj je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragana Čovića, a supokrovitelji predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Općina Orašje.

Svečanom otvaranju ovog filmskog festivala, prisustvovali su premijeri Republike Hrvatske Andrej Plenković, Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministri, predsjednik Fedracije BiH Marinko Čavara, predsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, i brojni drugi dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

Manifestaciju je otvorio Andrej Plenković.

„Bit će mi drago da vlada RH nastavi podržavati Dane hrvatskog filma i da svim svojim snagama promovira hrvatsku kulturu i identitet, a isto tako i Hrvate u BiH i njegovanje našeg identiteta, kulture i naših vrijednosti“, kazao je on.

Dodao je da je to trajna zadaća ne samo ministarstva vanjskih i europskih poslova već i središnjeg hrvatskog državnog vrha.Ovogodišnje Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorio je  film “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića.

Danas je na repertoaru film “Posljednja barijera” Jasmina Durakovića, a sutra “Agape” Branka Schmidta.

U utorak, 5. septembra na programu Festivala je film Kristijana Milića “Mrtve ribe”, a dan kasnije “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića.

Četvrtak je rezerviran za film “Uzbuna na zelenom vrhu” reditelja Čejena Črnića, a petak za film “Ne gledaj mi u pijat” redateljice Hane Jušić.

Festival se zatvara u subotu 9. septembra filmom Dejana Aćimovića “Anka”.

Sve projekcije su od 20 sati, a ulaz je besplatan.

/SB Fena/slika i tekst/

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)