Naslovna / Posavina / Kako teku radovi na obilaznici oko Brčkog

Kako teku radovi na obilaznici oko Brčkog

Prestavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrika u prisustvu predstavnika JP brčko, na čelu sa direktorom Miroslavom Miškićem, danas su obišli gradilište kompletne obilaznice oko Brčkog. Prilikom obilaska cijele dužine trase obilaznice oko Brčkog duge  oko 17 km, direktor JP Putevi Brčko  je predstavio faze realizacije obilaznice.

Procentualno završeno je oko 70 % radova, a prvi sloj asfalta se očekuje krajem ove kalendarske godine, kazao je direktor Miškić.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić je kazao da mu je drago da su se predstavnici vlasti na licu mjesta uvjerili kako teče dinamika radova ovog najvećeg infrastrukturnog projekta u Brčko Distriktu i rekao da će Vlada i dalje davati podrešku ovom važnom projektu.

Predsjednik Skupštine Esad Kadrić je takođe iskazao svoje zadovoljstvo dinamikom radova i naveo da će Skupština svakako u vidu jedne informacije dati političku i materijalnu podršku ovom važnom projektu za Brčko Distrikt.

Ivica Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta je kazao da će ovaj veliki projekt biti od koristi svim građanima Brčko Distrikta.

Po prvom izračunu, obilaznica je trebala da košta oko 20 miliona eura, ali kao što je i uobičajeno kod poslova ovog tipa, biće potrebno još oko 4 miliona eura za njen kompletan završetak koji je planiran za septembar 2018. godine.

/radio Brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)