Naslovna / BiH / Svečana akademija povodom 18. godišnjice Brčko distrikta

Svečana akademija povodom 18. godišnjice Brčko distrikta

Povodom obilježavanja 18. godišnjice od zvanične uspostave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u četvrtak je u brčanskom Domu kulture upriličena svečana akademija, javlja Otisak.ba.

Prisutnima na akademiji obratili su se dogradonačelnik Anto Domić, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Haldun Sino (Khaldoun Sinno), predsjednik Skupštine ovog grada Esed Kadrić, prvi zamjenik visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i supervizor za Distrikt Denis Hern (Dennis Hearne) te gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Akademiji su prisustvovale brojne zvanice iz javnog života Distrikta, predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, drugih gradova i općina.

Upriličen je i prateći muzičko-plesni program. Ovo je bio centralni događaj u sklopu obilježavanja 8. marta – Dana Distrikta.

Sastanci sa predstavnicima međunarodne zajednice

Prije akademije, predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini održali su sastanke sa čelnicima Vlade, Skupštine i Policije u ovom gradu.

Prvi ljudi brčanske Vlade i Skupštine u srijedu navečer u Gradskoj vijećnici su se sastali sa supervizorom Hernom i predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko Džonom Vilijamsonom (John Williamson).

U četvrtak ujutro, također u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Milić i njegov zamjenik Domić obavili su razgovor sa zamjenikom šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Razgovor sa Sinom nakon ovog sastanka, u Skupštini, obavili su predsjednik i potpredsjednik ovog zakonodavnog organa u Brčkom – Esed Kadrić i Ivo Filipović.

Hern i Vilijamson u četvrtak ujutro posjetili su brčansku Policiji te razgovarali sa šefom ove sigurnosne agencije Goranom Pisićem.

/izvor. otisak.ba/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)