Naslovna / Posavina / Brčko: Obilaznica gotova do 15. maja

Brčko: Obilaznica gotova do 15. maja

Na najvećem infrastrukturnom projektu u Brčko distriktu, u naredna dva i po mjeseca potrebno je završiti preostale poslove koji se, prije svega, odnose na postavljanje trećeg sloja asfalta, odnosno postavljanje dodatnih 12.000 tona asfaltnog materijala. Pri kraju je i izgradnja 19 objekata na zaobilaznici, a trenutno se na tom dijelu grade odvodi, montiraju čelične ograde i postavlja izolacija. Ovo je za Radio Brčko potvrdio Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi” Brčko, ističući da se trenutno postavlja saobraćajna signalizacija.

Iz preduzeća kažu da vremenske prilike pogoduju nastavku izgradnje zobilaznice, ali da se ipak nećemo moći provozati 16. maja, jer je za objekt potrebna upotrebna dozvola.

“Vladino Odjeljenje za javnu bezbjednost provodi kompletan posao o tehničkom pregledu. To je komplikovan posao, a prvi put se jedan takav objekt završava u Distiktu. Koliko mi je poznato ide se i u pravcu da se kroz tendersku proceduru izabere insitutut ili pravno lice, koje ima iskustva s ovom vrstom poslova”, rekao je Miškić.

Podsjetio je da je predviđen maksimalni iznos sredstava za obilaznicu do 28 miliona evra, ali da su načinjene i određene uštede.

Vlada Brčko distrikta zajedno sa JP „Putevi Brčko“ realizuje projekt zaobilaznice u dijelu od naselja Gredice do Gorica u dužini od 18,7 km. Osim toga izgrađena su 24 km paralelnih puteva s lijeve i desne strane zaobilaznice.

Cilj projekta je izmještanje tranzitnog prometa s postojeće magistralne ceste koja prolazi kroz centar grada.

Podsjećamo, izgradnja obilaznice počela je u avgustu 2015. godine, a prvobitan rok za završetak radova bio je februar 2018.

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)