Naslovna / Religija / S upaljenom svijećom na prozoru u vazmenu noć

S upaljenom svijećom na prozoru u vazmenu noć

Budući da u većini europskih zemalja Božji narod neće moći sudjelovati na misi vazmenog bdijenja europski biskupi pozvali su vjernike da u toj noći upaljenu svijeću drže na prozoru svoga doma šireći tako poruku nade.

Ova inicijativa za cilj ima i jačanje zajedništva u zemljama EU-a, ali i svih drugih zemalja. „Više nego ikada moramo njegovati brazde bratstva. Zajedno i ujedinjeni prevladat ćemo ovu pošast“, naglasila su dvojica kardinala. Ujedinjeni s papom Franjom ponovili su blizinu Crkve svima koji se bore protiv pandemije: žrtvama, njihovim obiteljima i medicinskim djelatnicima, volonterima i vjernicima koji su na prvoj liniji fronta brinući se o oboljelima i pružajući im pomoć.

Misa vazmenog bdijenja započinje službom svjetla u kojoj se uskrsna svijeća, koja simbolizira uskrslog Krista, unosi u crkve, a vjernici preuzimajući taj plamen ispunjavaju molitveni prostor svjetlošću. Budući da će to ove godine izostati europski biskupi su pozvali katolike da to učine u svome domu. Jasno svi koji se odluče podržati ovaj prijedlog pri tome trebaju biti itekako oprezni kako se ne bi dogodile neželjene posljedice u vidu požara. To se posebno odnosi na stare osobe i samce. Najbolje bi bilo svijeću držati upaljenom uz praćenje izravnog prijenosa mise vazmenog bdijenja i to dok traje služba svjetla, nakon čega se može ugasiti.

KT-nedjelja.ba

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)