Naslovna / Religija / Mjesec svibanj i mjeseseci poslije!

Mjesec svibanj i mjeseseci poslije!

Većina nas još uvijek ne zna točno što je uzrok ovoj epidemiji, ali vidimo njezine strašne posljedice po ljudski život.  Trpimo i njezine društvene učinke, a već osjećamo i njezinu razornu moć na gospodarstvo. 

No, kako se sve to može odraziti na naš duhovni život. Malo ću snivati, a možda nešto i u Duhu Božjem reći. 

Možda je korona jedna velika prilika da se naučimo onom najvažnijem: živjeti s Bogom. Zivjeti s Bogom, od Boga i za Boga. U vremenu ispred nas, nestat će površne vjere. Drugi će učvrstiti svoj vjeru. Kriza je prilika da po cvrstoj vjeri pustimo Boga u svoj život i životni prostor. Njemu je tu mjesto!

U ovom vremenu imamo priliku shvatiti što je bitno u životu i na to bitno svesti sam život. Ako korona potraje par godina, kako većina stručnjaka najavljuje, onda dobijamo dragocjeno vrijeme da Zemlja konačno prizna svoga Tvorca. 

Zato je ovo prilika da svijet uistinu više nikad ne bude kao što je bio, nego puno bolji. Konačno, Božji!  Novi svijet! 

Stoga, ne gubimo vrijeme. Obratimo se! Zemlja pripada Bogu! Vratimo mu je! Mi smo Njegovi, od Njega stvoreni i otkupljeni! Počnimo živjeti s Njime! Svaki dan i zauvijek! Nikad više kao prije! Tako ćemo i sebi vratiti izgubljenu slobodu, radost i budućnost! S Isusom i u Isusu! 

Ne boj te se! Samo je jedno potrebno – naučiti drugovati s Isusom! Izolacija/pustinja je vrijeme kad se to uči! Budimo dobri učenici! Kroz par mjeseci možda Boga počnemo slaviti u sportskim dvoranama i na stadionima, umjesto malim crkvama. Svi! I tako će cijela Zemlja postati jedan veliki Oltar s kojeg se prinosti Bogu pjesma hvale i slave!

A u ovom mjesecu svibnju s Marijom i od Marije učimo se pouzdavati! Sotona nas danas muči sumnjoj u Božju prisutnost i dobrotu, muči nas malodušnošću, kako bi nas zaustavio na putu potpunog povjerenja u Boga i Mariju. Pobijedimo ga čvrstim pouzdanjem! Nismo u vremenu kazne, nego u pustinji kroz koju nas Bog vodi u Obećanu zemlju! A nigdje kao u pustinji Izrae nije doživio tako snažno Boga. Neki će otpasti, a drugi će se preporoditi u vjeri u Božju providnost! Vidjet će očita Božja djela! Budimo i mi među njima. 

Molimo! Sa RM možete moliti u ritmu dana! Osim časoslova, s nama možete moliti krunicu u 09:00, u 16.15 i 21:00h. 

Svako večer od ponedjeljka do petka od 20:00 do 20:30h izložit ćemo Presveto i zajedno s vama se klanjati – Dođite poklonimo se! Kad već vi ne možete u crkvu, doći će k vama Isus iz crkve. Doći će jer vas ljubi! I ne može bez vas! Mi bez njega i nekako, ali On bez nas ne može nikako!

I ljubimo! Ne zatvarajmo se u sebe! Ne mislimo samo na sebe! Život umire kad se živi misleći na sebe! Otvorimo se! Primijetimo svog bližnjeg! Koračajmo zajedno u solidarnosti! 

P Mato 

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)