Naslovna / BiH / Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH uključen u tri velika projekta

Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH uključen u tri velika projekta

Sasatanak vezan za rekonstrukciju starog i određivanje nove lokacije mosta dogovoren je za 15. juni u Brčkom i on bi trebalo da poluči konkretne korake, naročito u dijelu privrednih aktivnosti koje su direktno vezane za punu funkcionalnost mosta na Savi kod Brčkog.

Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH  kazao je da su u fokusu rada trenutno tri aktivnosti koje se odnose na nabavku vakcina protiv Covid-19 koje se sa nivoa BiH dodjeljuju Brčko distriktu i njihova buduća tržišna nabava, sanaciju i gradnju novog mosta na Savi i pripreme za gradnju dijela autoputa Beograd- Sarajevo i Beograd- Banjaluka koji prolazi kroz Brčko.

„Mi smo svakodnevno u komunikaciji sa Odjeljenjem za zdravstvo Vlade Brčko distrikta, imamo dobru saradnju i sa Ministarsvom civilnih poslova, jer koordinišemo sve aktivnosti koje su vezane za nabavku vakcina, kako onu iz humanitarne pomoći, tako i sa potencijalnim prodavačima vakcina na tržištu, jer su se Vlada Brčko distrikta i Distrikt opredijelili da idu u samostalnu nabavku određenog broja vakcina“, pojasnio je za Radio Brčko dr. Miroslav Gavrić, koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH.

Uz pomoć Vladi Brčko distrikta u predstavljaju u Sarajevu kod uspostavljanja saradnje sa međunarodnim organizacijamai  ministarstvima, Gavrić je kao aktuelnu aktivnost naveo sanaciju i građenje novog mosta na Savi, koji je ujedno i državni granični prijelaz između BiH i Hrvatske.

On je naglasio da je dat veliki doprinos kod povezivanja Vlade Brčko distrikta i resornih ministarstava BiH i Hrvatske.

Sasatanak vezan za rekonstrukciju starog i određivanje nove lokacije mosta dogovoren je za 15. juni u Brčkom  i on bi trebalo da poluči konkretne korake, naročito u dijelu privrednih aktivnosti koje su direktno vezane za punu funkcionalnost mosta na Savi kod Brčkog.

Gavrić je još podvukao da se u koordinaciji provode aktivnosti vezane za izgradnju autoputeva koje se odnose na smjer Beograd- Banjaluka i Beograd- Sarajevo, gdje se u bliskom kontaktu sa državnim Ministarstvom transporta i komunikacija trebaju stvoriti potrebni preduslovi kako bi se moglo pristupiti konkretnoj realizaciji ovih velikih projekata.

Gavrić je još dodao da u ovome momentu nije moguće precizno govoriti o rokovima gradnje autoputeva kroz Brčko, a aktivnosti  Vlade Distrikta rade se na adekvatan način.

Radio Brčko (www.radiobrcko.ba)

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)