Naslovna / Posavina / Predstavljanje knjige “VITEZOVI I(LI) ZLOČINCI”

Predstavljanje knjige “VITEZOVI I(LI) ZLOČINCI”

U nedjelju 31.10. Blaško Lovrić Baja prikazo je svoje spisateljsko memoarsko djelo pred 200-tinjak zainteresiranih, mada su organizatori računali sa jedva 50-tak, od kojih su uglavnom bili suborci autora što i dočarava sam naslov knjige.

Opipljiv je dojam da su branitelji oslonjeni jedni na druge u očuvanju ostataka dostojanstva koje im se smiješilo u ratnom vihoru a sad je ugašeno političkim igrama „između dvije vatre” pa im ovakvi skupovi daju povoda da se nađu “braća po oružju”.

Vidjelo se to u toplom međusobnom pozdravljanju ali i sramežljivom istupu pri prozivci “jednakijih među jednakima” i po nijemom slušanju piščeva izlaganja. Sam autor ovom knjigom obećava ispravljanje barem nekih nepravdi, nanešenih najviše šutnjom prema licima i događajima. Razočaran izostankom volje kod intelektualaca da naprave jedan presjek događanja na području Brčkog i daju bar neke odgovore na dugogodišnja pitanja, uhvatio se bivši milicionar a početkom rata povratnik iz komotne Švicarske u ulogu, prvo, prijeratnog a zatim i ratnog zapovjednika da, ako ništa a ono bar, ostavi trag ratnog vremeplova iznad našeg kraja.

Laganim rukopisom pisano, pregledno štivo od Gorica preko Cerika do Čelića, prije početka promocije prodano već u 200-tinjak primjeraka, predstavljeno je od samog autora i recenzenta u Domu kulture u G. Zoviku.

Za krepsic.com – Stjepan Perikić

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)