Naslovna / Krepšić / U SUSRET 50-oj OBLJETNICI ŽUPE KREPŠIĆ

U SUSRET 50-oj OBLJETNICI ŽUPE KREPŠIĆ

Pedeseta obljetnica župe u 50 slika

Povodom 50-te obljetnice naše župe Krepšić želja nam je vani izvan crkve napraviti jedan pano na kojem bi bilo 50 slika vezanih za protekle godine naše župe. Prekopavajući arhivu naše krepšićke int. stranice bojim se da neću imati dovoljno materijala.

Evo zato se obraćam vama našim krepšićanima i drugima koji na neki način vuku vezu sa krajem koji nas povezuje. Možda baš ti imaš negdje u ladici starih slika koje bi bilo lijepo da budu izložene za ovu obljetnicu. Slike crkve, kapele , vjenčanje, krizma u svakom slučaju neki događaj, što starije to bolje. Slike što je jako važno prije slanja na našu e mail adresu krepsic.com.gmail.com trebale bi biti skenirane nikako preslikane nekim mobitelom jer onda gubimo na kvaliteti i teško je kvalitetno odraditi potrebnju doradu na njima.

Pored cijele nesrtetne situacioje koja nas je zadesila znam da imamo slika koje bi i te kako bilo vrijedno sačuvati i ovjekovječiti.

Financiska podrška

Kada dođe do obilježavanja ovakvih događaja sigurno da neće izostati ni podrška naših stranaka u vlasti, ali ipak moram odmah reći da to neće biti dovoljno. Već sam jednom prilikom pisao o tome. Planiramo u dogovoru sa našim župnikom postaviiti šatore za 500 osoba, počastiti sve koji nam se tog 13.08 2022 (subota)  na proslavi pridruže. Pod šatorima neće biti nikakve korpice i prikupljanja novca. Misno slavlje će predvoditi novi Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić. Spisak sa imenima darovatelja je otvoren i već se čita sa oltara u Krepšiću.

Želim vjerovati da nas se može naći 50 koji ćemo dati po 100 eura što bi onda uz ostalo moglo pokriti sve potrebne troškove. Nemojte čekati zadnji dan iskoristie svoj dolazak u selo ili preko nekoga svoj novčani dar proslijedite župniku Pavi.

Ako imate nekih ideja prijedloga pridružite nam se.

Nebudimo samo posmatrači  svega onog što se dole događa, pozvani samo da budemo dio povjesti svoga kraja koji će i ovaj događaj ispisti.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)