Naslovna / Lovci iz Krepšića / Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

 

Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su ustrojene unutar lovačke udruge.

Pošto su se priključkom struje stekli uvjeti da se u Krepšiću može organizirati jedan ovakav događaj, predsjednik sekcije Krepšić Slavko Stjepanović ponudio je da ove godine naša sekcija bude domaćin ovog druženja.

Prisutnih je bilo oko 70 ljudi, automobila kao u najvećoj svadbi u Krepšiću, Objeda je bila središte događanja brčanskih lovaca i Hrvata. Šest od osam lovačkih sekcija se odazvalo pozivu udruge i to; Dubrave, D. Skakava, Lipovac-Ulović, Ulice, Gorice i domaća sekcija Krepšić. Tajnik lovačke udruge izvukao je parove ekipa. Tako da su Dubrave igrale protiv Bijele, Ulice protiv Gorica, i Lipovac-Ulović protiv Krepšića. 

Tradicionalno se igra samo jedna partija, tako da su na kraju pobjednici bili Dubrave, Ulice i Krepšić. Ostalo se je duboko u noć.  Sve je proteklo u jednoj prijateljskoj atmosveri  sa ciljem da se sačuva a i prenese na mlađe generacije tradicija igranja prstena našega kraja.

 

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)