Naslovna / Vijesti / Modularna stambena zgrada proizvedena u Brčkom, montirana u Austriji za samo 30 sati – Video

Modularna stambena zgrada proizvedena u Brčkom, montirana u Austriji za samo 30 sati – Video

7. i 8. marta kompanija Module One iz Brčkog uspješno je okončala projekt u austrijskom gradu Wiener Neustadt-u.

Projekat je obuhvatio izgradnju dvije stambene zgrade modularnog tipa od 1500 m² stambenog prostora, raspoređenog u 20 stanova. Tokom montaže druge zgrade održana je prezentacija kompanije Module One i sistema modularne gradnje. U fabrici u Brčkom je proizvedena stambena zgrada od 27 modula i četiri segmenta terase, koja je potom montirana u Austriji za nevjerovatnih 30 sati.

Izvršni direktor Dino Šačirović je tom prilikom istakao: „Modularna gradnja na našim prostorima i dalje je velika nepoznanica. Većina ljudi ovaj tip gradnje poistovjećuje sa kontejnerima i montažnim kućama, što je u suštini neuporedivo sa onim što mi proizvodimo, a to su višespratni objekti koji mogu imati različite namjene. Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvaliteta, te bolje samoodrživosti. Danas modularni objekti ispunjavaju sve zahtjeve modernih nekretnina te svojom arhitekturom i dizajnom ni u kom pogledu ne zaostaju za konvencionalno izgrađenim objektima.“

Montažu stambene zgrade smo iskoristili za prezentaciju kompanije Module One, odnosno naših tehničkih rješenja koja su rezultat mukotrpnog rada proteklih godinu i po dana navodi direktor Šačirović. Promociji su prisustvovali investitori i predstavnici mnogih kompanija iz Austrije i Njemečke, te mnogobrojni austrijski mediji.

Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadt-a, bili su oduševljeni brzinom gradnje i stepenom gotovosti isporučenih modula. Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutru kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade. Do sada se o kompaniji Module One pisalo samo u lokalnim medijima, ali u poslednjih par dana Module One je postao tema najpopularnijih medija širom Austrije.

(sponzorirana objava)

         

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)