Naslovna / Posavina / Vjernici u mjestu Drenova pokraj Brčkog proslavili Nedjelju Božjeg milosrđa

Vjernici u mjestu Drenova pokraj Brčkog proslavili Nedjelju Božjeg milosrđa

Drenova je lijepo hrvatsko katoličko povratničko naselje u Brčko distriktu BiH, mala oaza mira i čiste prirode, a od Bijele nedjelje postalo je i mjesto susreta štovatelja Božjega milosrđa.

U povratničkom naselju Drenova nadomak Brčkog u Bosanskoj Posavini između riječce Lomnice i rijeke Tinje koja se malo niže ulijeva u rijeku Savu, u župi Kraljice Krunice Krepšić, u Nedjelju Božjeg milosrđa 7. travnja 2024., u molitvi krunice i zaziva Božjem milosrđu malobrojnim domaćim vjernicima pridružili su se i pojedini župljani iz okolnih župa brčanskog i šamačkog dekanata.

Nakon molitve svi su sudjelovali na Euharistijskom slavlju koje je ispred kapelice Presvetog Srca Isusova i Prečestog Srca Marijina u Drenovi predvodio domaći sin krepšićke župe i župnik župe Garevac vlč. Anto Stjepanović uz koncelebraciju mjesnog superiora rezidencije Družbe Isusove u Sarajevu p. Mate Anića, također rodom iz župe Krepšić, te sudjelovanje mjesnog župnika vlč. Pave Kopića.

Hvale vrijednu inicijativu vlč. Stjepanovića i p. Anića, da se od ove nedjelje na osobit način u ovoj kapelici časti Božje milosrđe, rado su podržali župnik Kopić i domaći mještani.

Papa Ivana Pavao II. u jubilarnoj 2000. godini proglasio je svetom poljsku redovnicu Družbe sestara Majke Božjeg milosrđa Faustinu Kowalska te odredio da u drugu uskrsnu nedjelju bude svetkovina Božjeg milosrđa. Apostolska pokorničarna izdala je, 29. lipnja 2002. dekret prema kojem se na spomenutu nedjelju može zadobiti potpuni odnosno djelomični oprost. (kta)

 

Comments

comments

Pročitajte još

Šta do sada znamo o izgradnji autoceste Tuzla-Orašje?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na svojoj 30. sjednici, održanoj 13. marta 2024. godine, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)