Naslovna / Nekategorizirano / Pada vlada, Distrikt ostaje bez gradonačelnika!

Pada vlada, Distrikt ostaje bez gradonačelnika!

BRČKO, 21. OŽUJKA – Odbacivanjem žalbi gradonačelnika distrikta Brčko Dragana Pajića, te poslanika Stranke za BiH u parlamentu distrikta Šemse Sakovića i Sejfudina Zahirovića, Sud BiH potvrdio odluke Centralne izborne komisije BiH o izricanju sankcija zbog sukoba interesa ovoj trojici brčanskih funkcionera – rekla je danas portparol CIK-a Maksida Pirić.
Prema njenim riječima, CIK BiH je u proteklih desetak dana dobio rješenja iz Suda BiH kojima su njihove odluke potvrđene, čime su one postale pravosnažne i konačne.
“CIK će u narednih nekoliko dana donijeti odluke o prestanku mandata Sakovića i Zahirovića. Nakon pravosnažnosti tih odluka, dodijeliće se mandat sljedećim kvalifikovanim kandidatima sa liste političke partije iz koje oni dolaze. U slučaju gradonačelnika Pajića CIK će samo uputiti obavještenje Skupštini distrikta, koja je birala gradonačelnika, i upoznati je o odluci o izrečenoj sankciji”, rekla je Pirić.
CIK BiH je 27. januara, zbog sukoba interesa, ovoj trojici funkcionera izrekla sankciju zabrane kandidovanja u naredne četiri godine na bilo koju izbornu ili savjetničku funkciju.    Tom prilikom njima su izrečene i novčane kazne. Pajiću je izrečena novčana kazna od 1.000 KM, dok su poslanici Saković i Zahirović kažnjeni sa 3.500 KM.
Pajić i Saković danas nisu željeli da komentarišu odluke Suda BiH, jer im rješenja o odbacivanju žalbi još nisu zvanično uručena.

 /SRNA/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)