Naslovna / Krepšić / Isplata jednokratne pomoći do 15. jula

Isplata jednokratne pomoći do 15. jula

Pomoc.150Vlada Brčko distrikta donijela je danas odluku o raspodjeli oko 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć domaćinstvima koja su u aprilu i maju pretrpjela štetu od poplava i klizišta.

Zamjenik gradonačelnika Brčkog Esed Kadrić rekao je da će ovu pomoć dobiti oko 1.000 domaćinstava, te da je riječ o sredstavima iz nedavno usvojenog rebalansa budžeta distrikta.

Radna grupa brčanske Vlade, koja je sačinila kriterijume za dodjelu ovih sredstava, utvrdila je da je maksimalan iznos jednokratne pomoći po jednom domaćinstvu 3.650, a minimalan 2.100 KM.

“Domaćinstva čije su kuće u poplavama i na klizištima sasvim uništene dobiće najmanje po 2.500 KM, a domaćinstva u kojima su evidentirana djelimična oštećenja stambenih objekata najmanje po 1.500 KM”, rekao je Kadrić.

Jednokratna pomoć domaćinstvima trebalo bi da bude isplaćena do 15. jula.

Na osnovu procjene posljedica elementarne nepogode i sadašnje situacije na terenu, koju su danas predočili šefovi resornih odjeljenja, Vlada Brčkog je zaključila da u distriktu ostaje na snazi odluka o proglašenju vanredne situacije.

/e.brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

EUFOR u BiH sve više zanima Brčko Distrikt

EUFOR u BiH sve više zanima Brčko Distrikt. Svako malo zapitkuju tamošnju policiju o bezbjednosnoj …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)