Naslovna / Krepšić / Gradonačelnik Domić obišao nasip u Krepšiću

Gradonačelnik Domić obišao nasip u Krepšiću

Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić obišao je danas sa šefom Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dževdetom Šahovićem područje Krepšića, na lokaciji novoizgrađenog dijela nasipa koji je u proteklim poplavama prokopan radi ispuštanja velike količine vode koja je plavila obližnja sela.

“Prokopavanjem tog dijela nasipa omogućen je ubrzani istek vode iz poplavljenih područja natrag u Tinju, a potom u rijeku Savu. Uslijed isticanja vode na ovome mjestu načinjena je velika provalija stoga smo započeli postupak saniranja i uspješno ga završili”, kazao je gradonačelnik Domić odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da je sanirani dio nasipa dužine oko 500 metara doveden u puno bolje stanje nego što je ranije bio, kao i da je sam prostor sagledan u širem kontekstu kako bi se iznašlo rješenje za trajno sprječavanje plavljenja u prvome redu Krepšića I te dijela Krepšića II.

“Stručnjaci su uzeli izvjesne parametre na osnovu kojih će u narednih nekoliko dana biti donesena konačna odluka. Sada nastojimo kreirati sistemska rješenja kojim bi mogli imati izvjestan učinak u smislu smanjenja šteta kod eventualnih budućih poplava”, istaknuo je dr. Domić.

ebrčko

Comments

comments

Pročitajte još

Ometanje nedjeljne mise u katedrali

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)