Naslovna / Hrvatska / SLAVONIJA U ZAGREBU Oni Bandiću kulen i tambure, Bandić njima knjige i mandarine

SLAVONIJA U ZAGREBU Oni Bandiću kulen i tambure, Bandić njima knjige i mandarine

UZ SLAVONSKU pjesmu i zvuke tamburice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na glavnom gradskom trgu četverodnevnu izložbeno – prodajnu sajamsku manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Izrazivši zadovoljstvo slavonskom prezentacijom u Zagrebu, gradonačelnik Bandić podsjetio je okupljene da se na Jelačić placu u nedjelju pleše i Najveće kolo u sklopu Vinkovačkih jeseni, kao još jedan dokaz povezanosti glavnog grada Hrvatske i Slavonije. Također, najavio je i ponovni dolazak u Gunju, kako bi posjetio školarce kojima je Grad Zagreb osigurao besplatne udžbenike za ovu školsku godinu, istaknuvši da će, tom prilikom, Zagrepčani i Metkovčani zajedno donijeti stanovnicima županjske Posavine i 20-ak tona mandarina.

U svibnju, Zagreb je bez razmišljanja i kalkulacija došao pomoći Slavoniji, a sada Slavonci dolaze sa poznatim slavonskim delikatesama i onim najboljim što imaju. Drago mi je da smo još jednom obogatili ponudu ovog lijepog i gostoljubivog grada, naše metropole, naglasio je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić te se zahvalio gradonačelniku Bandiću na podršci, kako u organizaciji ove manifestacije, tako i prilikom velikih svibanjskih poplava.

Kako se čulo, Udruga Panonija iz Bošnjaka okuplja braniteljske OPG-ove, obrte, poduzeća, udruge, zadruge, kućne radinosti, i druge subjekte koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija: sira, meda, vina, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda, kolača te tradicijskih rukotvorina karakterističnih za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Sve to moguće je do četvrtka isprobati i kupiti na štandovima na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dani Slavonije prethodno su održani na Malom Lošinju i u Rijeci, a uz prezentaciju slavonske kulture i baštine, manifestacija ima i humanitarni karakter jer se prodajom određenih proizvoda prikuplja novčana pomoć za dvije potrebite obitelji iz Gunje

Comments

comments

Pročitajte još

Pepelnica ili Čista srijeda

Pepelnica ili Čista srijeda kršćanski je spomendan kojim započinje korizma. Za katolike Pepelnicom počinje najozbiljnije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)