Naslovna / Nekategorizirano / Kopanice, pet mjeseci poslije – Video

Kopanice, pet mjeseci poslije – Video

Sigurno da će taj 17. svibnja ostat crnim slovima upisana u ljetopise Kopanica, sela koje je udaljeno tek nekih 12 kilometara od Orašja, središta općine i Posavske županije.

Toga dana je došlo do pucanja nasipa na rijeci Savi u dužini 40-ak metara i voda je za nekoliko sati poplavila cijelo selo. Područje postaje jedno vještačko jezero, Voda je potpuno poplavila sela Kopanice i Vidovice, uz Draganovce, Gajeve, Jenjić, Lepnicu, Vučilovac natapajući Objedu sve do Krepšića .

Kopanice koje su bile prve na udaru zu druga sela doživljava katastrofu ogromnih razmjera. Samo do prije nekoliko dana izgledalo posebno ,lijepe i ukrašene kuće i cijela obiteljska gazdinstva vrijednih Kopaničana, kojih se na stotine nalazi na radu u Njemačkoj i posebice Austriji u Salzburgu, danas nam daju sasvim drukčiju sliku i kadrove.

Kopanice bivaju na naslovnicama svjetskih agencija, najviše zbog velike združene akcije helikoptera na zatvaranju otvora na Savskom nasipu ( ježevi, džambo vreće s pijeskom…..) , uz sudjelovanje pilota iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i KFOR-a.

Ovih dana nekih pet mjeseci poslije u posjet ima dolazi Face tv, obišli su selo kako bi saznala kako žive povratnici nakon poplave.

Comments

comments

Pročitajte još

Pepelnica ili Čista srijeda

Pepelnica ili Čista srijeda kršćanski je spomendan kojim započinje korizma. Za katolike Pepelnicom počinje najozbiljnije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)