Naslovna / BiH / Pas lutalica u centru grada povrijedio djevojčicu

Pas lutalica u centru grada povrijedio djevojčicu

Psi lutalice u posljednje vrijeme uveliko, na više lokacija u Brčkom, teroriziraju prolaznike. To se dogodilo i jučer oko podneva u centru grada kada je pas lutalica za nogu ugrizao 14-godišnjakinju, potvrđeno je „otisku“ od očevidca.

Naime, kako je našem portalu prepričano djevojčica se uz pratnju majke vraćala od ljekara gdje je bila zbog prehlade, a na putu prema kući pas lutalica ju je ščepao za nogu.

Obzirom da im je ambulanta u Eš naselju bila bliža od Doma zdravlja majka je povrijeđenu djevojčicu odvela kod dežurnog ljekara gdje je rana očišćena i djevojčica je upućena u Dom zdravlja gdje joj je data vakcina, a majka je upućena u apoteku da kupi tetanus.

Obzirom da kod sebe nije imala potrebnih 30 maraka za kupovinu ovoga lijeka djevojčica je ostala bez tetanusa!

Nadati se da djevojčica zbog toga neće imati komplikacije, a šta ako ih bude? Ko je kriv? Neshvatljivo je da u lokalnoj zajednici kakav je Brčko Distrikt (Ogled za ugled) nema u svim ambulantama tetanusa jer se za zdravstvo izdvajaju ogrmni, milionski iznosi svake godine.

Također, zabrinjavajuća je činjenica da svi građani Brčko Distrikta nemaju isti tretman kod ljekara.

Naime, prije nekoliko mjeseci jedan od aktuelnih šefova Odjela u lokalnoj Vladi (ministar) je prije nekoliko mjeseci imao nezgodu, ali sa svojim cukom, koji ga je povrijedio i koji je zatražio ljekarsku intervenciju.

Obzirom da nije imao uredno ovjerenu zdravstvenu knjižicu, a od strane dežurnih medicinskih radnika nije propoznat, on je „potegao“ veze, pa je dežurnom medicinskom osoblju od njihovog pretpostavljenog naređeno da se postupi isto kao da ima zdravstvenu knjižicu koja je ovjerena.

Kako nam je potvrđeno iz Zdravstvenog centra ministar je dobio i tetanus iako isti nije kupio.

Vjerovatno bi se to isto uradilo i za ovu 14-godišnju djevojčicu, ali njen otac nije želio da koristi svoj uticaj i da pozova nadležne. /E.R./

/otisak.ba/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)