Naslovna / Nekategorizirano / Malo digla nogu: Profesorica dobila otkaz zbog ove slike

Malo digla nogu: Profesorica dobila otkaz zbog ove slike

Profesorica Verica Dabanović iz Podgorice dobila je otkaz jer je na maturalnoj večeri pokazala svoju obnaženu nogu i podigla je na rame svog kolege.

Profesorica je predavala u Medicinskoj školi, a ravnatelj škole Branimir Kostić rekao je da je dobila otkaz jer je fotografija snimljena u pozi neprimjerenoj za prosvjetne radnike. Kostić smatra da je profesorica odaslala negativan primjer učenicima te narušila ugled Medicinske škole.

Dodao je da je pokrenut disciplinski postupak u skladu s odredbama Zakona o radu i Općeg kolektivnog ugovora. – Honorarnoj nastavnici farmaceutske grupe predmeta prestalo je radno angažiranje 20. svibnja – rekao je Kostić te o tome obavijestio Ministarstvo prosvjete.

Disciplinski postupak pokrenut će se i protiv profesora Radoša Malidžana, na čijem je ramenu završila noge profesorice. Pokraj njih pozirao je i razred maturanata. Profesorica Dabanović u školi je predavala od devedesetih godina.

Predsjednica Sindikata Mileva Milovanović izjavila je da crnogorska prosvjeta ima većih problema od jedne lijepe, obnažene noge. Milovanović je dodala da djeca obožavaju profesoricu, da je fotografija nastala u šali, dok su se s profesorima namještali za fotografiranje. Smatra i da postupak definitivno nije bio za ekspresan otkaz.

– Škola završava 12. lipnja, a kolegica ima satove i u trećem razredu. Tko će zaključiti ocjene? Tko će biti mentor maturantima koji su kod nje uzeli stručni ispit?- pita se predsjednica sindikata.6591182ce8250baf5040499eb83cf020[1]

Da je obožavana među učenicima, dokazuje i njihov potez nakon otkaza. Učenici su podržali profesoricu i prosvjedovali ispred škole da je vrate na posao. Učenici su se fotografirali ispred škole s transparentom: Jedna je Vera. Volimo te. Vratite je! Smatraju da je profesorica veliki stručnjak te da nije uradila ništa loše.

M. R. Foto: kolektiv.me

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)